10-02-04

NIHILISTISCHE KOMMANEUKER

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn nieuwe bundel die, zoals ik al eerder op deze weblog meldde, Inbreng nihil zal heten en de beste gedichtenverzameling wordt die ooit door een mensenhand is geschreven. Alleen de behaarde linkerpoot van de Rwandese dwergchimpansee Konga deed ooit beter met het op verrotte bananenbladeren uitgegeven poëzieboekje Coconut dreams (Kokosnoot dromen, Uitgeverij P, 2000, 15de druk inmiddels).

Straks vertrouw ik woorden toe aan het eeuwige papier. De aanloop daar naartoe is nogal zenuwslopend. Ik ben een perfectionist. Nakende onomkeerbaarheid vervult me met angst. Er is weinig in het leven dat mij echt raakt en in de wereld al helemaal niet. Ik ben een wandelende encyclopedie van nutteloze kennis. In om het even welke tv-kwis - ik val nog liever dood dan dat ik aan een debiele kwis zou deelnemen - zou ik met de hoofdprijs gaan lopen - tenzij ik het tegen Marc Reynebeau moet opnemen - maar ik ben daarbij wel totaal ongeëngageerd. Ik ben nog nooit in mijn leven mee opgestapt in een betoging. Opnieuw val ik liever dood dan me te moeten begeven tussen een met vlaggen en toeters en bellen bewapende menigte die zich naar het kabinet van minister Huppeldepup begeeft om daar een misselijkmakend stukje maatschappijkritisch amateurtoneel op te voeren, waarna een beperkte vakbondsdelegatie wordt binnengelaten om de woordvoerder van de minister een grote kartonnen doos met stomme petities te overhandigen.

Schokkende beelden in het journaal doen me zo goed als niks. Bommen ontploffen, treinen ontsporen, bussen rijden in ravijnen, oppositieleiders verdwijnen, politici kibbelen, Britney heeft een nieuwe clip en Michael wordt beticht. Boring! En dat de grootste wereldmachten bestuurd worden door achterlijke neefjes van Konga, de Rwandese dwergchimpansee, auteur van de bestseller Coconut dreams (Kokosnoot dromen, Uitgeverij P, 2000, 15de druk inmiddels), echt, I don't care.

Maar die komma moet godverdomme op de juiste plaats en het voorplat in precies die blauwe teint die ik wil. Of ik bega een ongeluk.


09:50 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Oef! Die nieuwe clip van Britney doet mij anders veel plezier, hoor.

Gepost door: Vincent | 10-02-04

komma ? Maar die komma moet godverdomme op de juiste plaats en het voorplat in precies die blauwe teint die ik wil. Of ik bega een ongeluk.

Jongen toch.... Een beetje Pietje precies ???? Is dat een moeilijke karaktertrek van jouw of van die chimpansee ? Daarvoor ga je toch geen ongeluk begaan! Wat is een komma ??? Een minuscuul onnozel teken die je niet eens ziet op je gsm zonder bril op je neus, het kunnen ook lenzen zijn !!!

Gepost door: Wieske | 15-02-04

Als 1 komma telt, dan tellen ze allen Ik denk: Als iedereen net als Philip zo aandachtig zou zijn tot in den kleinste komma's, dan zou Philip zich niet druk hoeven maken over het het feit dattie zich niet druk maakt over bommen en dan zouden wij ons niet druk hoeven maken over Philip:-)

Gepost door: Kitty Arends | 15-02-04

De commentaren zijn gesloten.