18-02-04

(FANTASIE)RIJK VERLEDEN

Ik was van plan deze week een gedicht te plaatsen van Lévi Weemoedt uit Rijk verleden, een aardige bundel die ik al een aantal keren meebracht uit de plaatselijke bibliotheek. Blijkt het boek te zijn uitgeleend. Nooit ontleent er iemand anders een dichtbundel en net nu is er een boek weg dat ik nodig heb. Ik overwoog nog even om op slinkse wijze naam en adres van het booswicht aan een van de baliebediendes te ontfutselen en bij de ontlener in kwestie het boek te gaan opeisen. Daarbij zou ik het hanteren van ernstige bedreigingen niet schuwen. Ik mag dan wel een lieve teddybeer zijn, daarnaast ben ik ook de perfecte mélange van de tien grootste slechteriken aller tijden, en soms komt dat van pas.

Ik: Dag mijnheer, u blijkt in het bezit te zijn van het bibliotheekboek 'Rijk verleden' van Lévi Weemoedt?

Ontlener (verbouwereerd): Ja, dat klopt.

Ik: Ik heb het dringend nodig, mag ik u vragen het mij te overhandigen?

Ontlener: Geen sprake van. Scheer je weg, lul!

Ik (steek mijn voet tussen de deur, en maak een neem-pistool-uit-holster-onder-oksel-beweging): Ok, je hebt er zelf om gevraagd. Say your prayers, dude.

Ontlener: Neen!! Ik ben nog te jong om te sterven.

Ik (haal boekje uit mijn binnenzak): Je ziet er anders wel uit als een palliatieve patiënt. Sterven? Bah, je bent niet waard dat je sterft. Blijven leven lijkt mij een veel grotere straf voor jou. Neen, ik weet iets veel beters: IK LEES JOU EEN GEDICHT VOOR VAN DIRK VAN BASTELAERE!!!

Ontlener: NEEN!!!! GENADE!!! (Tast naar de borststreek en stort ter aarde.)

Doek.


10:53 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Nieuwsgierig aagje Het zal wel vragen om moeilijkheden zijn, maar toch kan ik het niet laten... ik ga gelijk op zoek naar een gedicht van Dirk van Bastelaere. Mocht u niets meer van mij vernemen...

Gepost door: Lin | 20-02-04

Roekeloos aagje De uitbater van deze weblog is niet verantwoordelijk voor de ellende die u zich op de hals haalt.

Ik had ook Roel Richelieu van Londersele kunnen noemen, maar zo'n onmens ben ik nu ook weer niet.

Gepost door: Philip | 20-02-04

De commentaren zijn gesloten.