18-03-04

SIRTAKI

Ik wil nog even doorbomen op wat ik eergisteren schreef, want voetbal, geef toe, je kan er blijven over lullen tot in het oneindige, in het slechtste geval tot de Rode Duivels eens Europees of Wereldkampioen worden. Eergisteren gebruikte ik in mijn bericht de termen 'AA Gent', 'Standard Luik', 'Grieks' en 'Miele'. Neem de doorsnede en je komt uit bij Alexandros Kaklamanos, de Griekse spits van Standard die in het tussenseizoen overkwam van AA Gent en in zijn stamkroeg steevast als 'Miele' wordt aangesproken. Geen mens die weet waar die roepnaam vandaan komt, maar het klinkt alleszins beter dan 'Kak', zoals hij aanvankelijk werd genoemd.

De stoere spits uit Rhodos is mateloos populair. Als hij scoort, klinkt de sirtaki door het stadion. Dat was in Gent zo, in Luik is dat niet anders. Ik ben niet dol op dat soort gein. Muziek na een doelpunt kan nooit tippen aan het gejuich van een volle tribune en mag voor mijn part uit het stadion verbannen worden. Hoorden we vroeger 'Fly like an eagle' als Cisse Severeyns begon te zweven na een trefzekere stiftbal? Neen toch. Moet het bestuur van KV Mechelen alvast een collectie hardrockplaten aanschaffen omdat Patje 'Boem Boem' Goots er volgend jaar wis en zeker de netten zal doen trillen? Weerklinkt straks 'Ladies' night' na elk doelpunt van Bjorn De Wilde? 'Material girl' als mevrouw Hoefkens haar zitje in de tribune opzoekt? 'Guus, ga naar huus want de koeien staan op springen' als Baseggio een vrije trap hoog over de muit knalt? Ook al valt zeker voor dat laatste iets te zeggen, het antwoord is 'neen'! Er zijn alvast twee mensen die mij onvoorwaardelijk steunen: de stadionomroeper en geluidstechnicus van Standard Luik.

Bal in de kluts, stuitert tussen vier roodhemden en enkele verdedigers van de tegenpartij. De keeper grijpt naast het leer. Meer spelers in het doelgebied dan op de rest van het veld. Iemand valt op de grond en trekt een ander mee in zijn val. De doelman grabbelt in het ijle. Aanzwellend gegrom. En dan … hij zit, de bal is over de lijn. Hij zit. Goaaaal! De scheidsrechters loopt achterwaarts naar het midden van het veld. Parallel met hem doet de assistent langs de lijn hetzelfde. Oorverdovend gejuich. De hel barst los.

In de technisch kamer hoog in de tribune klinkt een ingetogen 'yes'. André en Michel weten wat hen nu te doen staat.

"Autogoal?"

"Pense pas. Bangoura."

Bangoura wordt gefeliciteerd en omhelsd door Moreira en Dragutinovic. Intussen loopt Kaklamanos naar de hoekschopvlag aan de andere kant, trekt ze uit de grond en zwaait ermee naar de supporters.

"Non, Kaklamanos. C'est Kaklamanos. La cassette! Vite!"

"Kaklamanos, t'es sûre, Michel?

Op het veld steekt de Griek de vlaggenstok terug in de grond. Hij kijkt vragend naar de nok van het stadion.

"Le sirtaki, vite, espèce de con. Comment c'est possible?"

De sirtaki galmt over Sclessin. Kaklamanos glundert en fatsoeneert zijn haardos. Bangoura kijkt op zijn beurt naar boven. Twee witte oogbollen flikkeren in zijn gezicht. Hij heft zijn arm. Aan het uiteinde van die arm zit maar één vinger, de middelvinger.

"Je t'ai dis hein, Michel. Bien sûr que c'était Bangoura. Tout le monde a vu. Ah, merde."

Michel neigt zijn gezicht naar de microfoon, open zijn mond, maar er komen geen klanken uit. Nog drie minuten officiële speeltijd. 1-1. Het kan nog.


11:32 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Cisse Severeyns Cisse Severeyns ... de eeuwige ster van R Cappellen FC ( www.rcfc.be )

Gepost door: RCFC | 20-02-05

Goaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal ! 3 mooie goals cisse!
Dik i orde man!!!!!!!!!!!!!
greetz

Gepost door: Hefter | 24-10-05

De commentaren zijn gesloten.