22-04-04

WEES DIT WEEKEND EXTRA VOORZICHTIG IN HET VERKEER

Vanavond start de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis. Weer zal overal te lande een legertje pipo's, gewapend met stroken zelfklevers met daarop Suske en Wiske die iets Rode Kruis-achtigs aan het doen zijn, met ware doodsverachting de rijweg bestormen telkens als de verkeerslichten op rood springen.

Ik verfoei dit soort van dubieuze verkoopspraktijken. Denkt u de nodige vergunningen te krijgen indien u temidden een drukke verkeersader een groentekraampje zou willen beginnen? Bovendien wordt de Rode Kruis-vrijwilligers opgedragen zich op roekeloze wijze in het moordende verkeer te storten om hun waar aan de man te brengen. En als automobilist word je haast mentaal gedwongen om zo'n sticker te kopen, want is het niet vertederend, zo'n goedhartige lul-de-behanger die met zijn pakje staat te wuiven?

Elk jaar koop ik trouw mijn sticker en plaats die opzichtig achter de voorruit, niet alleen als een vrijgeleide bij elk kruispunt waar ik voorbij moet - want die gasten staan werkelijk overal - maar ook omdat ik simpelweg een ingoed mens ben. U zal mij niet horen verzuchten dat ik verlang dat het het hele weekend stront regent enkel en alleen om die Pater Damianen en Moeder Teresa's te pesten, ook niet zal u mij horen zeggen dat ik zit te wachten op de eerste carjacking door een slimmerd die zich als RK-vrijwilliger heeft vermomd en evenmin zal ik een rondedansje uitvoeren als weldra gebeurt wat ooit eens zal moeten gebeuren, nl. dat zo'n jongen of meisje met zijn of haar klikken en klakken het ziekenhuis of mortuarium in wordt gereden door een angstige chauffeur, die zich bedreigd voelde "door een subtiel als Rode Kruis-vrijwilliger verklede carjacker", en natuurlijk geen één Rode Kruis-wagen die snel hulp kan bieden, want al hun manschappen staan op kruispunten de onnozelaar uit te hangen.

Niets van dit alles. Ik ben een integer, decent en fatsoenlijk product van de schepping.


10:04 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

zeg makker! Zeg makker, wilde wel is wa rustiger zijn ja! Ik weet dat ik 2 jaar te laat kom, maar toch! Ge zou is me uwe teut op de grond moeten gaan. Dan zitte te blijten en hopen dat een Rode Kruis vrijwilliger u van de grond komt oprapen!

ondankbare kloot!

Gepost door: Belgiancrusader | 21-05-06

De commentaren zijn gesloten.