25-06-04

HEERLIJKE DOFFE ELLENDE

Wel, wat zei ik over wedstrijden die zouden eindigen op verlengingen en strafschoppen? De eerste kwartfinale was al meteen raak. Jammer dat die Portugese janetten door zijn. Ik ben altijd tegen het gastland. Kan ik dat verklaren? Jazeker. Ik heb de drang om voor de underdog te supporteren, en het gastland is meestal niet de underdog, vandaar. Meestal krijgt het organiserend land ook hier en daar wat minieme scheidsrechterlijke hulp, die wel eens voldoende kan zijn om het verschil te maken. Is dat voldoende motivering om tegen het gastland te zijn?

Anderzijds zijn we nu wel van die lelijke Rooney af. Wayne Rooney is de nieuwe wonderboy van het internationale voetbal. Alle meisjes die van voetbal houden willen met Rooney de spelerstunnel induiken. Op één voorwaarde: hij moet een zak over zijn kop trekken. Het mag dan wel donker zijn in zo’n spelerstunnel, helaas lang niet donker genoeg. Beckham is out. Wie twee strafschoppen trapt en die allebei mist, kan ook geen goede minnaar zijn. Wie van op elf meter nog geen doelnet kan penetreren, enfin, u begrijpt wel. Zo redeneren vrouwen die verzot zijn op voetbal. Het is dan ook nog maar een kwestie van dagen vooraleer Victoria Beckham haar intrek zal nemen in de beschuttende werkplaats waar Rooney voltijds verblijft. Beschuttende werkplaats? Ja, zo zeg je dat, en niet ‘beschutte werkplaats’. De foutieve benaming ‘beschutte werkplaats’ is zo sterk ingeburgerd dat er zelfs beschuttende werkplaatsen zijn die in hun officiële benaming het woord ‘beschutte’ hebben staan in plaats van ‘beschuttende’. Meer zelfs, het Sociaalrechterlijk Woordenboek heeft het ook over ‘beschutte werkplaats’ waardoor het oorspronkelijk correcte ‘beschuttende’ nu eigenlijk fout is. Kan u nog volgen?

Penalty’s missen, dakannekoek. Voor de Nederlanders die nog altijd als gek op zoek zijn om Sporza op hun scherm te krijgen, dakannekoek is een rubriek in het EK-omkaderende programma van Carl Huybrechts. Man, wat is die Huybrechts een saaie kwast geworden. En zeggen dat ik die twintig jaar geleden best leuk en vernieuwend vond, maar gelukkig was dat op 26 juni 1984 alweer over. Afvoeren die handel, naar het containerpark ermee, op vrijdag is het lang open. En vergeet niet Rick de Leeuw, Gille Van Binst en Nigel Williams in te laden. Bij het brandbaar grof vuil kieperen, behalve de plastieken Van Binst, die mag bij het PMD. Het is me een volstrekt raadsel waarom de VRT altijd datzelfde schuifje met vervelende zeikgasten opentrekt. Ik kan me zo ergeren aan dat lacherige toffe-jongens-onder-elkaar-sfeertje (Poborsky wil voorzetten, maar tikt nog eens ongelukkig tegen de bal waardoor hij over de achterlijn rolt. Hahahahaha. Referee Hauge wordt getackeld. Hihihi! Gary Neville krijgt een bal slecht op zijn hoofd. Whoeaaaaaaa!! Zou toch niet mogen op dit niveau, zei iemand. Weet je wat er niet zou mogen op dit niveau? Kutprogramma's als deze.) Gelukkig is er nog de sereniteit en deskundigheid van Marc Degryse die zich volgens mij ook ergert aan het cafésfeertje, Bob Peeters en jawel, zelfs Stephane Demol. Ik mis de analyses van Wim de Coninck. Waarom wordt die niet meer uitgenodigd? Dan hebben we nog het plebs dat ook even in de studio mag komen zitten - allemaal kijken, ik kom op tv! - met een woordvoerder die in de rust en na de match even enkele woordjes naast de microfoon mag stamelen. Wat een ellende, wat een ellende, wat een overheerlijke doffe ellende.


16:25 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.