13-09-04

POËZIERAPPORT (2)

Het blijft wat stil hier op mijn eigen weblog, maar dat heeft alles te maken met het feit dat ik met Tania en Karel voortdurend in digitaal conclaaf ben over hoe we van ons POËZIERAPPORT (http://poezierapport.blogspot.com) iets moois kunnen maken. Wat zijn onze doelstellingen en hoe kunnen we die het beste bereiken? Wel, de eerste betrachting is natuurlijk het onder de aandacht brengen van leuke dichtbundels. Wij zijn er van overtuigd dat elke bundel zijn bestaansrecht heeft. Wijze dames en heren van uitgeverijen hebben beslist om een bepaald werk uit te geven, dat op zich houdt al een waardeoordeel in dat wij niet willen weerleggen. Wij spelen een spel waarvan anderen de regels hebben uitgevonden. Als je op een ernstige manier wilt gaan voetballen, moet je de buitenspelregel aanvaarden, hoezeer die soms het spektakel afremt omdat er ten onrechte gevlagd wordt.

Zo is het ook met dat hele gerecenseer. Wat wij gaan doen, is hooguit wat kietelen aan de grote teen van het literaire beest. Als Karel Smits morgen de nieuwe bundel van Hugo Claus maar niks vindt, dan moet hij weten dat, als den Hugo zijn broek naar omlaag stroopt om op Karels kop schijten, zo’n eenparig versnelde Claus-drol wel eens voor een serieuze hersenschudding zou kunnen zorgen. Maar ach, wat zou zo’n man die bovenaan de literaire pikorde staat zich druk maken over wat zo’n Smitsjochie over hem schrijft. Het enige erge wat Hugo Claus nog kan overkomen is dat hij sterft – alhoewel dat de verkoopscijfers van zijn boeken flink de hoogte in zal jagen, way to go, Hugo, maar het één is het één en het ander is het ander. Een mens kan niet alles hebben, zei de sultan, en gezeten temidden zijn harem keek hij kwijlend naar de buurvrouw die de was ophing – of dat hij problemen krijgt met zijn mannelijkheid, om het even beleefd te stellen, want straks starten we met POËZIERAPPORT, en dat moet een site worden met keurig en correct taalgebruik. Het was Tania die daar op aandrong, die wijven altijd, maar goed, laat ik maar doen wat ze zegt en op mijn eigen weblog al een beetje oefenen.

Er zijn al tal van dichters en ook een paar uitgeverijen die ons gevraagd hebben waar ze hun recensie-exemplaren naartoe moeten sturen. Wel, dat is:

POEZIERAPPORT

Notelaarstraat 23

B – 8560 Wevelgem

Alle overige correspondentie gebeurt per e-mail (wijrapporteur@skynet.be), want wij zijn kinderen van het digitale tijdperk. Het enige papier dat wij nog frequent gebruiken is WC-papier, al geldt dit in veel mindere mate voor de chronisch hardlijvige Karel, maar ikzelf schijt dan weer voor twee, want …

Oeps, sorry Tania, ik schoot even verbaal door het papiertje, ’t zal niet meer gebeuren.


11:37 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Hup, Philip! Nou, kom op Philip, schrijven!

Gepost door: Carmen | 16-09-04

markus alsjeblieft phillip , trek het je niet aan, ze weten niet beter :
http://mediummireille.web-log.nl/index.log?ID=1069665

Gepost door: markus | 22-09-04

De commentaren zijn gesloten.