25-10-04

PROZADEBUUT

Meander is één van de allerbeste literaire e-zines van ons taalgebied. Ik publiceer er vaak (zie in de rechterkolom van deze weblog de link naar mijn Meander-auteurspagina).

Meander wordt vaak afgeschilderd als een bejaardenclub. De poëzie zou ergens het midden houden tussen de degelijke poëzij en de internetbocht. Die kritiek heb ik altijd naast me neer gelegd omdat ik ze niet helemaal terecht vind. Heel regelmatig stuur ik werk naar de redactie en ik ben nog altijd fier als een gedicht of recensie van mij in Meander komt. Ik weet dat ik er een lezersschare mee bereik die groter is dan die van een doorsnee papieren literair tijdschrift. En ook al prefereer ik het gedrukte boven het digitale, die lezers zijn voor mij toch wel bijzonder belangrijk. Bovendien vliegt een papieren tijdschrift na enkele weken ofwel in de diepe krochten van een boekenkast of, o horreur, in de prullenmand, terwijl ik tegenwoordig nog altijd reacties krijg op gedichten die ik twee jaar geleden in Meander publiceerde, omdat bezoekers die zomaar op mijn auteurspagina kunnen aanklikken.

Hoe langer hoe meer wordt Meander ernstig genomen door degenen die de literaire kwaliteitslabels uitdelen, wie dat ook mogen zijn en welk recht van spreken ze zich ook toeëigenen. Ik heb het gevoel dat ik met mijn toewijding een steentje heb bijgedragen aan die opwaardering van Meander, maar een mens kan zichzelf natuurlijk wijsmaken wat hij wil, nietwaar?

Enfin, wat ik wilde zeggen: in Meander 252, dit weekend verschenen, maak ik mijn prozadebuut met het semi-hilarische verhaal De pijnlijke warmte van een Cor Ria Leeman.

U leest het hier:

http://meandermagazine.net/magazines/mea252.html#proza


14:44 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Tsja Tsja. Tot voor kort was ik het met je eens. De laatste edities doen echter vermoeden dat de redactie lijdt aan hersenverweking. Lees (met name) de recente gedichten (voorbeelden zijn Melker; Mei, Faas) er maar op na. En concludeer (helaas) anders.

Gepost door: Tsja-zegger | 28-10-04

De commentaren zijn gesloten.