06-11-04

ALLERLEI OP 6/11/2004

In de nieuwe Poëziekrant staat een interview met mij. Het is een boeiend stukje leesvoer. Ik zeg dingen die er toe doen, want in Poëziekrant verkoop je immers geen onzin. Naast het interview zijn er ook een foto en een pak gedichten afgedrukt. De foto dateert van bijna twee jaar terug (zie bericht ‘Spleet’ van enkele weken geleden), en de gedichten staan helaas een beetje ongelukkig op het papier vanwege een te groot aantal onesthetisch afgebroken versregels, maar dat heeft te maken met de lay-out van Poëziekrant. Ik wil niet moeilijk doen. Ik heb het op één na hoogste bereikt wat een dichter in Vlaanderen kan bereiken, 6 pagina’s in het bekendste glossy literaire tijdschrift. Nu nog die taart in Hugo Claus zijn gezicht gooien en mijn carrière kan niet meer stuk.

Bovendien komt er weldra een gedicht van mij in De Revisor. Jawel, je leest het goed, De Revisor. Jezuslief, wie had dat ooit durven denken.

Morgen ga is signeren op de Boekenbeurs. Men heeft mij na herhaaldelijk aandringen van mijnentwege beloofd dat ik naast Katja Retsin mag zitten. Dat kan nog boeiende gesprekken opleveren zoals "Katja, als ik je borsten even mag aanraken, beloof ik dat ik zal ophouden met ernaar te kijken," waarop zij: "Allez, 't is goed voor één keer, omdat je met je karakterkoop in de nieuwe Poëziekrant en straks in De Revisor staat." Waarop ik dan weer: "Betekent dit dat ik ze twee keer mag aanraken?"

Alleen jammer dat ik van nabij zal geconfronteerd worden met al die geilaards die haar boek willen kopen en laten signeren. Bah!


21:55 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.