08-11-04

FATA MORGANA

Deze maand word ik 40. De exacte datum vertel ik jullie niet, geen zaken mee. Niet dat ik er onder lijd, in geen geval. Die dag zal voorbijglijden, net zoals alle andere dagen open en dicht gaan, geruisloos, gelijkend op elkaar en toch verschillend. 2/3 van mijn leven moet er ongeveer opzitten, een hele ouwe rakker zal ik wel nooit worden. Ik schrijf dit neer zonder de minste emotie in mijn tikvingers. Nochtans ben ik een heel gevoelige kerel. Ik durf wel eens huilen. Huilen kan zeer bevrijdend werken. Na een huilbui moet ik altijd enorm lachen, dat soort pipo ben ik dus. Onberekenbaar? Neen, absoluut niet, op mij kan je bouwen en ik heb een peperkoeken hartje. Het is heel waarschijnlijk dat ik in dit leven geen mens of dier zal doden, als ik de kleine insecten even buiten beschouwing laat. Even groot is de kansdat ik niet zal gedood worden door een mens. Of door een dier. Tenzij een wesp in mijn mond vliegt, daar een prikje plaatst, waarna de hele toestand begint te zwellen tot ik stik. Daarvoor moet het wel eerst weer zomer worden. Toch denk ik niet dat dit zal gebeuren. Stikken moet vreselijk zijn, maar niet zo vreselijk als onthoofd of levend verbrand. Ik maak me sterk dat de kans dat ik ooit onthoofd word minimaal is. Verbrand worden lijkt me ook wat vergezocht. Mocht ik ooit in een brand terecht komen, dan maak ik me sterk dat ik er uit raak. Stikken is van de drie mogelijkheden het meest reële en ook het meest aantrekkelijke. Wat niet wil zeggen dat ik aan wurgseks doe of zou doen, geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt. Maar misschien worden dat soort kinky toestanden wel de norm over een jaar of twintig, maar tegen die tijd ben ik misschien al dood. Hèhè, wat lucht een mens toch op van zijn eigen gedachten af en toe.

Ik zit zo maar wat te tikken, impulsief loggen, want ik wil iets posten. Het vorige bericht leek nergens op. Die flauwekul over de Boekenbeurs en Katja Retsin. Er is helemaal geen Boekenbeurs en Katja Retsin bestaat niet, en als ze al mocht bestaan heeft ze zo'n kleine borstjes dat ik daar mijn hand niet naar uit steek. Laat Eriek Verpaele dat maar doen, die houdt van PVV-vrouwen. Ha, die grap begrijpen de Nederlanders onder jullie natuurlijk niet. Trouwens, die hele Boekenbeurs is een fata morgana. De reportages die u ziet in het journaal zijn vakkundig in een studio in scène gezet. Ik kan het weten, want ik zat gisteren in het publiek. Bij het verlaten van het omroepgebouw duwde een man een folder in mijn handen, niet meer dan een dubbelgevouwen A4-tje eigenlijk. Daarin stond allerlei flauwekul te lezen, o.a. dat de maanlanding fake is, en dat de kans groot is dat er morgen, 9/11/2004, iets vreselijks zal gebeuren. Er zijn in het verleden namelijk wel meer dingen gebeurd op een 9de november, de Kristalnacht, de val van de Berlijnse Muur en nog een boel dingen. Even zien of die klojo gelijk krijgt.

Wat is het leven toch spannend. Ik moet er bijna van huilen. En later deze maand word ik 40. Het doet me niets, helemaal niets.


21:45 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

pvv pvv-vrouwen? Indianentietjes zeker!

Gepost door: ik | 09-11-04

Revisor Goed man, dat je in De Revisor komt! Mooi voor elkaar gekregen. En alvast gefeliciteerd. En niet meer over mij schrijven, hè?

Gepost door: Martien | 15-11-04

De commentaren zijn gesloten.