15-11-04

GEDACHTEN OP MAANDAG

Er zijn heel wat problemen in de wereld, ik ben daar niet blind voor. Ik kijk ernaar als een konijn naar een lichtbak. Geen enkele oplossing zal door mij worden aangereikt, daar hebben we gespecialiseerd personeel voor. Mijn oplossingen zouden trouwens van een verregaande naïveteit getuigen. Dus hou ik maar mijn mond.

Overmorgen spelen de Rode Duivels tegen Servië & Montenegro. Het is de wedstrijd van de laatste kans, meer nog, de wedstrijd van het jaar. Tegenwoordig is er zowat elke maand een wedstrijd van het jaar. Goed zo, superlatieven moeten er zijn. Brood, spelen en kranten vol met lulpraat, dat heeft het volk nodig. Een wedstrijd met hoge verwachtingen en als straks geen ervan wordt ingelost, hebben we toch die verwachtingen gehad.

Iedereen haat maandagmorgen, het begin van de werkweek. Iedereen is blij als het einde van diezelfde werkweek nadert. Hoe meer vrije dagen, hoe liever. En toch komen mensen op straat als ze hun job dreigen te verliezen. Snappen jullie het?

Enige tijd geleden scheerde een grote steen onze planeet op enkele honderdduizenden kilometers afstand. Rakelings noemde men het. We ontsnapten aan het ergste. Sindsdien denk ik dat de mensheid op die manier aan haar einde zal komen. Christenen, moslims, hindoes, goeroes, trappisten, atheïsten, rare tisten, allemaal op dezelfde wijze op hetzelfde moment dezelfde dood. Ik zal het niet meer meemaken, maar het heeft iets, vind ik. De afsluitende Big Bang. Ultieme rechtvaardigheid. Alle mensen worden broeders, in hun laatste uur, als het te laat is.


21:25 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.