05-04-05

KAROL

Bij het doornemen van de ochtendbladen stuit ik in de Poolse krant Zsjivrien Packzjkies op een interview met een ex-liefje van de paus. Daarin antwoordt de genaamde Wislawa Bieckborski bijzonder openhartig op vragen over haar gewezen minnaar Karol Wojtyla, zoals iedereen weet de echte naam van de pas overleden paus Johannes Paulus II.

"Niettegenstaande mijn uithangborden net onder mijn kin hingen, gleed hij toch altijd naar mijn kruis toe," zegt ze, "maar de diepere betekenis daarvan ontging me toen, ik was nog zo’n jong en onschuldig ding. Hij wilde ook nooit een condoom gebruiken, vond hij niet naturel. En dat terwijl andere jongens van zijn leeftijd, om indruk te maken op de meisjes, heel uitdagend condoomverpakkingen in hun bakfiets lieten rondslingeren."

"Toen hij jurken begon te dragen, nam mijn moeder me even terzijde. Wiske, zei ze, ik denk niet dat dit de gepaste jongen voor je is. Uiteindelijk maar goed dat onze relatie op de klippen liep. Ik had me nooit thuis gevoeld in dat Vaticaan, veel te groot, al dat poetswerk. Als Karol ruim wil wonen, is dat zijn zaak, maar ik prefereer een knus fermetteke."

Vandaag vertrekt Wislawa Bieckborski naar Rome samen met haar oudste zoon Karol jr. Ze vindt dat hij de nieuwe paus moet worden, dat het een vader op zoon overdraagbaar ambt moet worden.

"Als kind hield hij al van verkleedpartijtjes en de hele tijd liep hij met een omgekeerd fruitschaaltje op zijn hoofd. Hij spreekt veel talen maar articuleert slecht, en als hij bloemen krijgt, zegt hij altijd dank u. Helemaal zijn vader. Hij, en niemand anders, moet de nieuwe kerkvader worden. Johannes Paulus II jr., zo zal hij heten. Zo’n jongen kan toch niet blijven leven van een werkloosheidsuitkering, en dat met een universitair diploma op zak? Dat zullen die kardinalen wel begrijpen, het zijn allemaal verstandige mensen, toch? En als ze niet willen luisteren, krijgen ze een zwieper van mijn uithangborden, die door toedoen van de zwaartekracht nu ongeveer hangen waar de jonge Karol destijds altijd naartoe wilde. God hebbe zijn ziel. Maar dat zal wel."


16:39 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

bastaard Karol jr. Verdomme, Philip! Straks vlieg je nog in de ban van de Kerk,
Rushdi achterna.

Gepost door: J;vm | 05-04-05

Bieckborski Overigens alweer een spitant stukje proza!
Wie zou er heroïsch weerwerk bieden en niet bezwijken voor een deerne met een naam als Wislawa Bieckborski?? Ik geef me zondermeer gewonnen voor het 2de!

Gepost door: J v m | 05-04-05

straf... ...stukje, heer Doorne.

Gepost door: pétite | 18-03-06

De commentaren zijn gesloten.