04-06-05

GEDICHT

 

COÏTAAL WILDE LAKENS

 

vrij naar ‘totaal witte kamer’ van Gerrit Kouwenaar

 

Laten wij nog eenmaal de lakens wild maken

nog eenmaal de coïtaal wilde lakens, jij, ik

 

ik zal geen sperma sparen, nog eenmaal

de lakens wild maken, nu, nooit meer later

 

en dat wij dan bijna het volmaakte plaatje na-apen

dat daar gedrukt staat, wilder dan wendbaar

 

dus nog eenmaal die lakens, de voor altijd coïtale

zoals wij er lagen, liggen, niet liggen konden blijven

wilder dan, samen ;-)

 

Philip Hoorne

2005


14:48 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Mannen en chocopasta Beste Philip

Er ooit al eens aan gedacht om een bundel met parodieën uit te geven? ‘En als er geen chocopasta meer is’ zou wel inslaan, denk ik. Heb ook ‘Immer wieder zombie’ gelezen. Ik kon het eigenlijk wel weten dat er ook een zwart kantje school achter die ‘jongen met gouden lokken witte vleugels | rode horens en een sik’. Een beetje zwart als kaviaar… Nu ik het er toch over heb: ik kon het niet laten om eens in Wigmans bundel te snuisteren en ik mag je het volgende gedicht niet onthouden. Het past wonderwel bij je laatste gedichten. Mag ik Menno?

Mannen

Natuurlijk huilen ze, maar in het donker
van hun broek. Vraag het hun vrouwen maar:
twintig, dertig, niets dan wilde vlekken,

maar na veertig is het met hun trots gedaan,
Dan snikt het in hun kruis. En zo,
met droge ogen, ruimen ze hun schedel uit.


Met Plebejische groeten

Bert

Gepost door: Bert, Plebejer | 07-06-05

Beste Bert, Ik zou heel graag zo'n boekje maken ooit, maar dit bestaat al, van Paul Claes, geloof ik. Maar ik speel inderdaad met het idee om pakweg de 150 bekendste gedichten uit de Nederlandstalige poëzie te verzamelen, die te parodiëren en de beste in een bundeltje te vatten. Het probleem met parodie is dat het echt heel goed moet zijn. Iets minder dan heel goed is flauw. Anderzijds vind ik het ook een gemakkelijk genre, de enkele parodieën die ik tot nu toe schreef, stonden in een half uurtje op papier, met meer dan bevredigend resultaat. Ik zie wel, er is altijd wel iets te doen.

Het chocopasta-gedicht is inmiddels een klassieker, een schoolvoorbeeld van een parodie, al zeg ik het zelf. Voorlopig meng ik mijn parodieën met mijn ander werk. In mijn nieuwe bundel die dit najaar verschijnt, staan 1 of 2 parodieën.

Menno is de beste.

Gepost door: Philip | 08-06-05

Plebejisch oordeel Beste Philip

Ik kan natuurlijk moeilijk in de plaats van mijn Plebsmaten spreken, maar ik had het er laatst tussen pot en pint met Steven over. Als ik me goed herinner vond hij het een beetje neigen naar het flauwe. Goed, maar niet schitterend. Ik weet dat hij je weblog regelmatig bezoekt, dus misschien geeft hij nog wat meer details.

Ik vind het eerlijk gezegd wel goed. Je parodie op Gruwez is sterker, maar deze mag er ook wel wezen.

Met Plebejische groet

Bert, GDGR

Gepost door: Bert | 09-06-05

Parodieën Aangezien ik in de reactie van Philip geen vraag zie staan naar mijn mening, zal ik mij onthouden van verdere details. Laat ik het hierop houden dat ik volledig akkoord ga met de stelling dat een parodie óf heel erg goed is óf eerder neigt naar het flauwe.
Van je laatste gedichten, Philip, vind ik 'Van zwemmer tot mol' ronduit fantastisch. Ik kijk al uit naar die derde bundel!

Gepost door: Steven | 10-06-05

De commentaren zijn gesloten.