20-08-05

STILLETJES

Het is een beetje stilletjes hier op mijn weblog. Dat komt omdat ik druk doende ben met de samenstelling van Het ei in mezelf, mijn dichtbundel die over enkele maanden verschijnt.

 

Met samenstellen bedoel ik dat ik, ten eerste, de gedichten selecteer. Vervolgens ze in een volgorde plaats. Niet makkelijk vermits ik niet een dichter ben die reeksen gedichten schrijft. Elk gedicht staat op zichzelf. Ik zoek dus overeenkomsten in mijn werk. Welke gedichten horen bij elkaar? Plaats ik die dan ook na elkaar of doe ik dat opzettelijk niet? Belangrijk is ook de bladspiegel. Welke gedichten komen naast elkaar in het boek? Heb ik gedichten die niet op één pagina kunnen, zo ja, dewelke? Ook dit is niet eenvoudig in te schatten, want hiervoor moet ik eigenlijk weten welke lettergrootte en welk font Arjan, de vormgever van Uitgeverij 521, straks zal gebruiken. Als ik me baseer op Inbreng nihil, dan zou er in Het ei in mezelf één gedicht voorkomen dat twee pagina’s beslaat. Daar bij de samenstelling dus rekening mee houden. Deel ik de bundel op in cycli? Eerst vond ik beter van niet, alle gedichten in één ruk na elkaar. Dan had ik ineens vier afdelingen, dan twee, drie, uiteindelijk toch twee.

 

Ik ben nu ongeveer klaar met de samenstelling en heb ook een verantwoording en de tekst voor het achterplat geschreven. Eerstdaags mail ik alles naar de uitgever die het in boekvorm zal gieten.

 

Zo, u bent weer helemaal bij.

 

En voor wielertijdschrift De Muur schrijf ik een verhaal over een bekende Belgische wielrenner.


12:22 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Schoon kaft! Beste Philip

Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe bundel. Komen er gedichten van de weblog in voor? Alvast proficiat met de mooie kaft!

Trouwens, toffe peer, die Harold van 521. Hij heeft zich geabonneerd op de tweede jaargang van Plebs. Doe hem de groeten!

Gepost door: Bert, Plebejer | 25-08-05

Wat mij betreft... ... wordt het een heel mooie bundel, op alle vlakken. Enkele gedichten zijn voorgepubliceerd in literaire tijdschriften of hier op mijn weblog.

Harold en Arjan van 521 zijn uitgevers die t.o.v. hun schrijvers veel 'aanwezigheid' betonen. Als je straks (datum nog onbepaald) naar de presentatie van 'Het ei in mezelf' komt, zal je hen kunnen ontmoeten. Mits betaling van een biertje mag je hen zelfs even aanraken.

Gepost door: Philip | 25-08-05

Dodelijke aantrekkingskracht Ik kijk er al naar uit! Ik voel het zo aan dat die man een onwezenlijke charme heeft. De gensters springen nu al over! Hoor je het knetteren?

Gepost door: Bert, Plebejer | 27-08-05

Tot het zover is, adviseer ik op geregelde tijdstippen een koude douche.

Gepost door: Philip | 27-08-05

De commentaren zijn gesloten.