10-11-05

PRESENTATIE 'HET EI IN MEZELF'

Woensdagavond werd onder een bevredigende belangstelling Het ei in mezelf voorgesteld in het Cultuurcentrum te Wevelgem. Er waren zo’n 80 aanwezigen, vooral familie, kennissen en dichters. Gastspreker Alain Delmotte debiteerde zijn inleiding Gekte en grimmigheid, een zoals verwacht zeer degelijke en onderbouwde beschouwing bij mijn nieuwe bundel. Gek en grimmig, zo laat Het ei in mezelf zich inderdaad goed samenvatten, maar terecht wees Alain erop dat de grote verschillen tussen Niets met jou en Het ei in mezelf, met Inbreng nihil als overgangsbundel, eigenlijk maar schijn zijn. De bewerkte tekst is weldra nog eens na te lezen in een volgende Poëziekrant.

 

Mijn rol beperkte zich tot het lezen van gedichten – twee als rustpunt tijdens en nog een zestal na Alain’s voordracht – uit de bundel, en die bescheiden maar niet onbelangrijke bijdrage beviel mij wel, gezien een lichte bronchitis waar ik al een tijdje mee worstel. Een mandataris van de gemeente mocht uit handen van uitgever Harold de Croon een exemplaar van het boek in ontvangst nemen, waarna de man opriep om ons in het geestrijke vocht te storten. Een kort maar krachtig officieel gedeelte, dik drie kwartier, verhoogt de duur van de nazit. Dan tijd om te signeren en iedereen die verkoos om op deze frisse novemberavond mijn feestje bij te wonen nog eens liefkozend over de bol te aaien. Gek en grimmig, al goed en wel, maar niet zo woensdagavond. Though this be madness, yet there's method in 't. 


23:35 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Mooie Mooie avond! Mooie, sardonische bundel! Een ei te zijn - dit hoort cursief te worden gelezen - is hier een compliment. Morgen zet ik over de bundel, bij mij thuis, een kleine aantekening neer. Eerst nog even genieten vandaag van mijn eigen kleine Wapenstilstand...

Gepost door: Paul Rigolle | 11-11-05

De commentaren zijn gesloten.