04-08-06

HATE THE SIN NOT THE SINNER

 

Mijn dochter noemt mij wel eens een mietje als ik weer eens lyrisch doe over een nieuwe Robbie Williams-single. Toon ik haar de getatoeëerde draak op mijn rug, mijn tong- en tepelpiercings, mijn geföhnd neus- en okselhaar, het helpt allemaal niet. Een vent die houdt van Robbie Williams is een janet, zegt ze. Dan maar de grove middelen bovengehaald om het tegendeel te bewijzen. Zijn wij Vlamingen immers niet het meest onverdraagzame volkje van West-Europa? We hebben een reputatie hoog te houden. Ik douw twee luidsprekers tegen haar hoofd, plak een stukje tape op haar mond en dwing haar te luisteren. Twintig keer na elkaar Sin Sin Sin, net de tijd die ik nodig heb om mij klaar te maken voor mijn wekelijkse travestietenavond. Dat ik van haar lippenstift en mascara moet afblijven, gromt ze. Hate the sin not the sinner, lip ik met Robbie mee.

 

Lang geleden dat een flard muziek zich nog zo hardnekkig in mijn hoofd nestelde. Weken nu al sta ik op en ga ik slapen met onderstaand refrein. Muzikaal poepsimpel geniaal en tekstueel pure poëzie. Alleen al om dit ergens als citaat of motto te vermelden, zou ik nu een nieuwe dichtbundel klaar willen hebben.

 

Sin sin sin
Look where we've been
And where we are tonight
Hate the sin not the sinner
I'm just after a glimmer
Of love and life
Deep inside

12:45 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Ook hier Ook hier, Philip, kan ik je in geen geval bijtreden. Die kleine guppy van een aansteller!!!...
Krijg ik eindelijk last van een verregaande vorm van Hoorne-voorkeurenallergie of is dit afstotingsverschijnsel alleen maar tijdelijk? Ach, we zien wel waar we met onze bubbels uit komen en wie ons straks de juiste therapie voorschrijft!

Gepost door: Paul R. | 05-08-06

Akkoord, hij heeft een smoel dat... ... uitnodigt om op te timmeren, maar het gaat hem om het lied. De clip heb ik nota bene pas voor het eerst gezien toen ik een link zocht bij mijn post. Het lijkt enorm zelfverheerlijkend, maar ik geloof wel dat het ironisch bedoeld is, alleen had het er dan iets dikker op mogen liggen.

Hate the sin not the sinner, het zit ook in mijn poëzie:
...
Edelachtbare, er is geen goed, er is geen kwaad,
dat zou u toch moeten weten, het spijt me zeer.
Geef mij het voordeel van de twijfel,
ik ben een exponent van de erfelijkheidsleer.

Vandaar allicht vind ik het zo mooi.

Gepost door: Philip | 06-08-06

tatoeage Ik dacht dat er een tatoeage van een leeuw op je rug stond , die zou nogal rap weer in je hol (anus) kruipen als hij dat hier allemaal leest. (grapje)

Gepost door: tatoo | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.