23-11-06

INGMAR HEYTZE EN DE REST

kluxen_augenkrankheiten_222222

Niets te beleven hier. ’t Heeft lang geduurd vooraleer iemand – weliswaar veilig verborgen achter een schuilnaam – het in mijn gezicht douwde.

De laatste tijd ben ik meer actief in de papieren wereld dan in de onderwereld. Deze week bijvoorbeeld staat in Knack mijn recensie van Het beste en de rest van Ingmar Heytze.

Voorts publiceerde ik dit jaar in papieren bladen en gidsen stukken over Didi Thurau, Stefan Hertmans, het fenomeen stadsdichters, Rutger Kopland, Willem Thies, Karel Van de Woestijne, de drijfveren van de poëzieuitgever, Lut de Block en Simon Vinkenoog.

Zitten nog in de pipeline: Richard Minne, de grote poëziebloemlezingen, Paul Snoek, Yves T’Sjoen, John Lydon, Louis Th. Lehmann, Frans Bauer, Sacha Blé, Pjotr Vanoverschelde, Midas Dekkers en Andy de Smul. Voor de aardigheid moffel ik er enkele artikels tussen die nep zijn. Ja, lach maar, het lachen zal u wel vergaan als u over enkele maanden leest op wat voor een virtuoze wijze ik de al even virtuoze debuutbundel van Pjotr Vanoverschelde de hemel in prijs.

Verder zijn er nog de geheime projecten die zo geheim zijn dat ik er jullie niets kan over vertellen, sorry. Binnenkort verschijnen enkele nieuwe gedichten van mij in Het Liegend Konijn, De Revisor en Het Facteurke. Tussendoor werk ik naarstig aan mijn nieuwe dichtbundel Een grote met mayonaise en andere vetzakkerijen.

Hier valt niets te beleven. Hier evenwel, aan mijn kant van het scherm, des te meer. Maar, lieve digitale vriendjes en vriendinnetjes, n’oubliez jamais wat Kommandeur Wanker (zie foto) zei toen hij in 1918 de Duits-Belgische grens overstak: "I’ll be back!"

14:06 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

beste Philip

Kun je aub wat specifiëren waar we al dat fraais over Lut en zo kunnen vinden.

groet
Jan

Gepost door: jan v.m. | 26-11-06

De commentaren zijn gesloten.