27-04-07

UITGEVER GEZOCHT

De voorbije maand verschenen in Knack recensies van mijn hand van Luuk Gruwez (Psilo), Bart Chabot (McPain), Gerrit Komrij (Patentwekker) en Kees van Kooten (Episodes). In het nummer van deze week vindt u een interview van Piet Piryns met Al Galidi, collega Herman Jacobs maakt brandhout van de nieuwe roman van Anne Provoost, en vooral is er een schitterende ‘Van de redactie’ van directeur Rik van Cauwelaert, die zoals gebruikelijk geen blad voor de mond neemt en de dingen zegt zoals ze zijn.

 

Binnenkort verschijnen in Poëziekrant mijn eerste bijdragen voor… euh… Poëziekrant dus.

 

Na vier maanden inactiviteit is Poëzierapport weer actief. Nog ietwat schroomvol maar straks weer op volle toeren draaiend. De bezoekersaantallen stijgen, maar het eigenaardige is dat tijdens het reces de bezoekersaantallen op geen enkel moment spectaculair daalden. Dit maakt duidelijk dat Poëzierapport niet alleen een poëzierecensiewebsite is, maar ook een drukbezochte poëzierecensiedatabank. O ja, voortaan doen we het zonder dat vermaledijde rapportcijfer en binnenkort zal een wel heel grote naam onze redactie vervoegen.

 

Gisteren heb ik aan het manuscript van mijn verhalenbundel Het vlees is haar, een boek dat het begrip ‘grappig Nederlandstalig proza’ zal herdefiniëren, een inleidend citaat toegevoegd. Het kwam me zomaar uit mijn autoradio aanwaaien.

 

Verder heb ik ongeveer een nieuwe dichtbundel klaar, maar zit ik (waarschijnlijk) zonder uitgever. Er schijnt de afgelopen weken van alles en nog wat te zijn gebeurd in het Amsterdamse literaire milieu, dingen die mij rechtstreeks aanbelangen, maar waar ik nog steeds het fijne niet van weet. FMG/521 zou geen poëzie meer uitbrengen. Een van de volgende dagen publiceer ik hier op deze plek de brief die ik richtte aan de baas van FMG, want zoals u weet heb ik voor u, bezoekers van deze weblog, geen geheimen.

 

Eigenlijk hengel ik naar een nieuwe uitgever. Er is er één in het literaire veld die mijn absolute voorkeur geniet. Ik hoop dat die dit leest en zich spoedig meldt.

09:12 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.