01-10-07

VERSLAG BOEKVOORSTELLING 'HET VLEES IS HAAR'

DSC02217Bert4

Vrijdagavond werd in het Cultuurcentrum Guldenberg te Wevelgem, voor een 90-tal aanwezigen, mijn eerste verhalenboek Het vlees is haar voorgesteld.

 

Mijn dochter Febe, gelegenheidspresentatrice, kondigde eerst mijn gasten aan: Bert Deceuninck en Steven Pollet van het jonge, maar almaar mooier wordende literaire tijdschrift Plebs, uit Torhout. Bert leidde mijn boek in en deed dat grondig en deskundig, met tal van verwijzingen naar mijn dichtbundels. Hij trok parallellen, had het over mijn gevoel voor humor, citeerde uit interviews, en opperde dat ik, hoezeer ik ook mijn best doe om de misantroop uit te hangen, eigenlijk een grote mensenvriend ben. Welaan. Zijn betoog is te lezen in een volgende Plebs.

 

Vervolgens stelde Steven mij enkele vragen. Een interview, dat had ik nog niet eerder gedaan tijdens boekvoorstellingen. Het ging over poëzie en proza, de ernst van humor, over recenseren en publiceren, over verleden en toekomst.

 

Uitgever Henk Verweerd van Liverse vertelde dat hij nog in Vlaanderen heeft gewoond, eerst in Westvleteren en later in Turnhout, en overhandigde het zogezegde eerste exemplaar van het boek aan Lobke Maes, Schepen van Cultuur van de gemeente Wevelgem. In een enthousiaste toespraak verklaarde zij een fan te zijn, en dat het een onbetwiste taak is van het gemeentebestuur om de kunstenaars van het grondgebied te eren en te steunen. Nogmaals welaan.

 

Dan moest ik achter de katheder. De korte toespraak, die ik had voorbereid, liet ik in mijn zak. Was alles immers niet al gezegd? Ik las vijf pagina’s voor uit het boek: het Commissaris Callewaert-fragment. Zoals het een boekvoorstelling beaamt, eindigde de avond met signeren, wijn en gezellig samenzijn.

 

Op de foto Bert Plebejer (vooraanzicht) en Steven Plebejer(achteraanzicht).

09:16 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

De commentaren zijn gesloten.