12-09-08

BANG BANG

B-A-Robertson-Bang-Bang-318975

Op de radio een geliefd deuntje horen uit lang vervlogen tijden is altijd weer een moment van genot, noem het voor mijn part puur geluk. Soms heb ik het jaren, decennia niet meer gehoord, en dan ineens, op een ordinair tijdstip in de 21ste eeuw, klinkt het op uit de autoradio. Hoe langer het geleden is dat ik het hoorde, hoe groter het plezier. Ik ben zo’n gast die dan, aangekomen waar hij zijn moet, in de auto blijft zitten om het liedje helemaal uit te luisteren. Als het wordt afgebroken voor nieuws, verkeersinfo, reclame of wat voor geblaat ook, voel ik me intriest en troost ik me met de gedachte dat ik het kan downloaden wanneer ik maar wil. Maar downloaden brengt de magie van het momentum niet terug.

Deze week was het weer prijs: de Franky Van der Elst-lookalike B. A. Robertson met ‘Bang bang’, een geestig, atypisch, pretentieloos hitje uit 1979. Ik wilde het eigenlijk niet weten, dat jaartal – het is altijd weer slikken, dat verschil tussen nu en toen – maar ik heb het ten behoeve van de jeugdige lezers hier – daarmee wordt bedoeld iedereen jonger dan ik – toch maar opgezocht.

Ik heb gekozen voor de Toppop-video. Er zit weliswaar een kraak in het beeld, ergens op het einde, maar let er eens op hoe men van de komst van B.A. Robertson naar de studio (een man alleen, zonder muzikanten of wat dan ook, die eventjes zijn liedje komt lippen) spannende televisie probeerde te maken door de tekst van het lied te laten uitbeelden (nou ja) door een stelletje suffige figuranten (personeel van de omroep?) dat heeft mogen grabbelen in de koffer met verkleedkleren. Aan het begin van het filmpje ziet u overigens de ook in Vlaanderen legendarische Toppop-presentator Ad Visser. Dat dit allemaal met enkele muisklikken valt op te roepen, dat een hele jeugd zich zomaar laat projecteren, is dat niet verschrikkelijk en schitterend tezelfdertijd?    

08:51 Gepost door philip hoorne | Permalink |  Facebook | |  Print | |

Commentaren

Vreselijk is het als dat gebeurt! Daar kan ik ook niet tegen. Net of je een boek ook voor het einde stopt. Of het nieuws, godbetert.
En ik blijf in de auto ook altijd uitluisteren ... :-)
Groetjes,
Inge

Gepost door: Inge | 14-09-08

De commentaren zijn gesloten.